סיקיליה
נמל יפו, תל אביב יפו, ישראלמטבח סיצילאני
סיקיליה הוא שמה של מסעדה איטלקית מבית היוצר של מסעדת “הזקן והים” היפואית המיתולוגית. היא שוכנת בנמל יפו – ממש על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות – אבל מתהדרת לא רק בתפאורת הטבע היפהפייה אלא גם במראה מושקע שהעניק לה אמן עיצוב המסעדות ניר פורטל. החלל הפנימי שלה הולבש בסגנון כפרי-מודרני, עם מוטיבים של עץ ומרצפות משובצות בצבעי צבעי ירוק-אבן, וכן ניתן ליהנות מישיבה במרפסת השווה, אשר הפונה אל הים. היא נקראת “סיקיליה” כשמה של הפרובינציה הרומית הראשונה, שנוסדה ושכנה באי הידוע כיום בשם סיציליה.
נוסף לזירת הבילויים הנעימה כל כך מבטיחה “סיקיליה” לסועדיה ארוחה מושקעת על טהרת המטבח האהוד של ארץ המגף בכלל וזה הסיצילאיני בפרט, המתוגברת בחומרי גלם שמקורם העיקרי הוא – איך לא? – הים, ושכוללים דגה טרייה ופירות ים מעולים.
במסעדה טאבון מרכזי ענק ובו מכינים במומחיות מאפים, לחמים, פיצות ועוד מנות מפתות, שבהן שופע התפריט. בין השאר תוכלו ליהנות במקום ממנות ראשונות כדוגמת: מבחר סלטי פתיחה צבעוניים; קרפצ’יו תמנון; שרימפס בלאק טייגר האפוי עם רוטב חמאת זרעי עגבניות וצ’ילי; ארנצ’יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך; ורבות ואחרות. לעיקריות יוגשו לכם מנות כמו למשל: פיצות במבחר סגנונות; פסטה חונקי כמרים קרצ’ופו עם שמן זית, ארטישוק, עגבניות שרי, זיתים, צלפים וקונפי שום; פסטה פפרדלה ראגו עם בקר “7 שעות” וטרטר עגבניות; סטייק פילה בקר עשוי בגריל עם קנלוני פטריות ותפו”א, שעועית ירוקה, רוטב יין אדום ושאלוט; פילה דניס אפוי עם קראסט שקדים על מצע רביולי חצילים ברוטב סרטנים; ושאר תענוגות חך. יש כמובן גם קינוחים מופלאים וכן מתמחה המקום בקוקטיילים משמחי לבב אנוש.
- שיינע – מסעדת דגים ופירות ים – תל אביב
- שיינע, אחד העם, תל אביב-יפו, ישראל
- המטבחון – מסעדת אוכל ביתי – שוק הכרמל
- רבי עקיבא 18, תל אביב יפו, ישראל